Mesto predĺži duálne zobrazovanie cien pre občanov o šesť mesiacov

06.01.2010 Prešov

Prešov 6. januára (TASR) – Mesto Prešov bude pokračovať v duálnom zobrazovaní cien v eurách i slovenských korunách na tlačových výstupoch pre občanov až do 30. júna 2010. TASR to potvrdil prednosta Mestského úradu v ...
\"Táto povinnosť vyplývajúca zo zákona pre nás skončila 1. januára. Napriek tomu však chceme ešte niekoľko mesiacov v duálnom zobrazovaní pokračovať, pretože množstvo ľudí má stále problémy s prepočítavaním cien. Hlavne v období na začiatku roka, keď bude potrebné platiť mestské dane a poplatky by mohli vzniknúť omyly, ktorým takto vieme predísť, \" povedal Višňovský.
Toto opatrenie sa má týkať napríklad platobných výmerov, rozhodnutí, dane z nehnuteľností, ostatných mestských daní, poplatkov za odpad i oznámení o nedoplatkoch, ktoré budú zasielať občanom v priebehu prvého polroka. Aj pri hotovostných platbách v mestskej pokladnici budú vydávať občanom potvrdenia o zaplatení, kde bude suma v oboch menách.
Podľa Višňovského to pre mesto neprinesie žiadne finančné náklady a občania takto získajú viac času, aby si postupne na euro zvykali.
 

Vyberte región

mark